Битолските браќа боксери на престижниот меѓународен турнир “Војводинска Златна Нараквица”

Битолските Боксери Браќата Ален и Ружди Рустемовски настапија на Силниот Меѓународен Боксерски турнир Војводинска Златна Нараквица на која учество зазедоа 24 земји од сите континенти.

Ален Рустемовски настапи во категоријата до 57кг против боксерот од Украина, Иван Завадски Ален и тесно загуби со 3:2.

Ружди Рустемовски настапи во категоријата до 60кг против боксерот од Казахстан, Анарбајев Бахтијар и исто така загуби, но 4:1.
Бахтијар беше финалист во Категоријата и најдобар Странски боксер на турнирот.

“Ова за нас беше големо искуство и докажавме дека можеме да се носиме со сите светски боксерски велесили.” – велат од боксерскиот клуб, по што искажаа голема благодарност до спонзорите како спортските обложувалници Евротип.