Бројот на странци во ракометната Суперлига останува непроменет

Управниот одбор на македонската ракометна федерација, го прифати барањето на двата најреномирани ракометни клуба Еурофарм Пелистер и Вардар 1961, бројот на дозволени играчи од странство по натпревар во Суперлигата да остане непроменет.

Од страна на РФМ имаше план од постојните осум, од следната сезона бројот на дозволени странци во еден тим да биде шест. Меѓутоа со прифаќањето на барањето од двата клуба, и наредната сезона екипите кои ќе се натпреваруваат во домашната Суперлига ќе можат да регистрираат по осум странци на еден натпревар.