Евротип и Голд Слот редовна поддршка за боксерскиот клуб “Пелистерски Јунак”

Боксерскиот клуб “Пелистерски Јунак” изрази благодарност за поддршката и даде краток опис за настанот:

“На Светското Првенство во Бокс кое се одржа во Република Узбекистан градот Ташкент учество зазедоа 539 боксери од 107 држави.
Наш претставник на ова Светско првенство беше Битолскиот боксер Ален Рустемовски кој е репрезентативец на БФМ.
Ален за свој противник го имаше Индискиот боксер Мухамад Хусамадин за жал Ален беше поразен во овој меч и првенството за нас заврши тука.
Голема Благодарност до нашите општествено одговорни компании Евро Тип и Голд Слот за нивната несебична подршка.”