Успешен настап на Евротип на турнирот во Дорфулија

Традиционалниот ноќен турнир во мал фудбал „Илинден“ се одржува во с. Дорфулија, годинава беше добра можност за вљубениците во овој спорт да проследат интересни натпревари, а од истите дел е и екипата на спортските обложувалници Евротип.

Турнирот во Дорфулија, на кој учество зедоа 26 екипи, е еден од најмасовните од ваков карактер, а екипата на Евротип оствари добар резултат. Со победата над Дидакс Скопје, Евротип го освои третото место.

Спортските обложувалници Евротип и понатаму продолжуваат со поддршка на спортските настани и активно земаат учество во истите, со цел промоција на спортскиот дух и спортскиот начин на живот, а токму турнирот во мал фудбал „Илинден“ е одлична можност за тоа.